U gebruikt een oude browser!

Update uw browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

Koop je tickets online

Door op het “i” icoontje naast een ticketsoort te klikken krijg je meer informatie over dit ticket te zien.

 • Selecteer je tickets
  Prijs
  Aantal
  Subtotaal
 • Volwassenen € 12,50
  € 12,50
 • Jeugd 13 t/m 18 jaar/CJP € 6,50
  € 6,50
 • Kinderen t/m 12 jaar € 0,00
  € 0,00
 • Entree op vertoon van geldige studentenkaart € 7,50
  € 7,50
 • Amici € 0,00
  € 0,00
 • Amici introducee € 0,00
  € 0,00
 • Member € 0,00
  € 0,00
 • Totaalprijs

Veelgestelde vragen

 • Waarom krijgt Delden een nieuw museum en wie heeft het bedacht?

  Museum No Hero is een initiatief van de Enschedese ondernemer (Hartman Tuinmeubelen) Geert Steinmeijer. Het Rijksmuseum Twenthe organiseerde de afgelopen jaren al verschillende tentoonstellingen op basis van zijn kunstcollectie. Bij Steinmeijer ontstond daarna de wens om zijn verzameling op een permanente basis te ‘delen’ met het publiek. Toen hij hoorde dat voor de voormalige rentmeesterij van kasteel Twickel een nieuwe bestemming werd gezocht, was hij meteen geïnteresseerd.

 • Wie is Geert Steinmeijer?

  Geert Steinmeijer (1954) heeft zich de afgelopen vijfentwintig jaar ontwikkeld tot een gepassioneerde kunstliefhebber met meer dan zeshonderd werken in zijn privécollectie – ondergebracht in de Foundation No Hero. De inspiratie voor zijn aankopen komt voort uit de vele reizen die hij maakte. Zakenreizen naar China, Indonesië, Vietnam, Zuid-Amerika maar ook in Europa brachten hem in aanraking met nieuwe culturen en spannende kunstontdekkingen. De collectie bevat daarom niet alleen bekende namen zoals Frank Stella en Damien Hirst, maar ook internationale kunstenaars die in Nederland nog een echte ontdekking zijn.

 • Waarom heet het nieuwe museum No Hero?

  Voor Museum No Hero staat niet de verzamelaar centraal, maar het genieten van kunst, liefst in een internationale context. Dat is de reden waarom in 2007 de No Hero Foundation is opgericht. De foundation heeft twee belangrijke doelstellingen, namelijk het beheren van de No Hero collectie en het promoten en stimuleren van kunstactiviteiten in Oost-Nederland. Vandaar de naam No Hero. Omdat de museumcollectie gebaseerd is op de No Hero collectie, is de naam Museum No Hero gekozen.

 • Wat gaat Museum No Hero (MNH) precies tonen aan het publiek?

  Het tentoonstellingsbeleid is erop gericht om de No Hero-collectie te presenteren, samen met bruiklenen uit andere (privé)collecties en musea in binnen- en buitenland. De No Hero-collectie zelf bestaat uit schilderijen, glas, porselein, klokken, meubelen en sculpturen uit de afgelopen vijf eeuwen en uit heel Europa, Amerika en Azië.

 • Waarom toont MNH vooral internationale kunst en bijna geen Nederlandse kunst??

  In Nederland is een grote hoeveelheid aan musea te vinden. Van grote omvangrijke collecties zoals het Rijksmuseum Amsterdam, specialistische musea als het Van Gogh Museum Amsterdam en lokale musea zoals bijvoorbeeld het Nationaal Glasmuseum Leerdam. Kenmerkend voor het aanbod van deze musea is de sterke focus op Nederlands erfgoed. Museum No Hero kiest bewust voor een andere benadering. De internationale kunst staat centraal, waarbij de bezoeker een reis door de tijd kan maken. Niet kennis en kunde staan centraal, maar de belevingswereld van de kunstenaars en de tijd waarin zij leefden. Het museum wil mensen op een prettige manier verrassen en mensen stimuleren om over hun eigen grenzen heen te kijken. De ‘slogan’ die MNH hanteert is: Museum No Hero verruimt je blik!

 • Wanneer is het museum geopend?

  Van woensdag tot en met zondag van 11.00-17.00 uur.

 • Hoe neem ik contact op met het museum?

  Via de email info@museumnohero.nl of telefoon: 074 20 200 10

 • Is het museum te huren voor evenementen?

  Jazeker, er kan heel veel, het hele museum of een deel daarvan: borrel, diner, feest, trouwen of zakelijke bijeenkomst. Kijk op de website voor de mogelijkheden.

 • Is het museum toegankelijk voor mindervaliden?

  Museum No Hero is toegankelijk voor mindervaliden. Wij vragen begrip voor het feit dat ons historische pand uit 1726 een optimale toegang voor validen bemoeilijkt. Hulpmiddelen als rolstoelen en rollators zijn toegestaan. Scootmobiels beschouwen wij als vervoersmiddelen en zijn daarom niet toegestaan.

 • Waarom opent MNH met de tentoonstelling ‘Ich Bin Ein Berliner?’

  Berlijn is een uitermate boeiende stad, met een vóór, tijdens en ná de val van De Muur bloeiende kunst-scene. In de jaren zeventig heeft Geert een aantal maanden aan de universiteit in Berlijn gestudeerd en Berlijn heeft bijzondere plek in zijn hart. Hij heeft een groot aantal schilderijen van Berlijnse kunstenaars verzameld die nu voor het eerst worden getoond aan het publiek. De tentoonstelling toont de stad door de ogen van kunstenaars die de laatst vijftig jaar onderdeel zijn geweest van deze stad, waaronder Rainer Fetting, Elvira Bach, Salomé en Luciano Castelli. Zij worden tot de Nieuwe Wilden gerekend: een groep kunstenaars die de wereld opschudde met rauwe emoties uitgedrukt in verf. Kunstenaars die gevormd zijn door de stad, maar die zelf ook een onmiskenbare invloed hebben gehad op de stad zoals wij die vandaag kennen. Door hun bril zien wij hoe zij de weg vrijmaakten voor een nieuwe generatie, in aanloop naar de val van De Muur (1989). Het persoonlijke verhaal van deze kunstenaars vormt de rode draad van de tentoonstelling.

 • Kan een bezoeker Vriend worden van het museum?

  Natuurlijk! Kijk op de website.